Hvordan kan du hjælpe et barn med kolik?

Hvis du har et barn med kolik, er du blevet sendt på en svær opgave. Dit barn vil græde meget. Du vil opleve det som meget utilpas og have svært ved at hjælpe dit barn.

 

Der er ikke nogen som ved hvad kolik egentlig er. Men en ting ved vi, at børn med kolik virker som om de har ondt og er utilpasse. Derfor er det naturligt at søge hjælp alle mulige steder.

 

Mange behandlere hævder, at kunne lindre kolik. Om det forholder sig sådan er meget uklart. Der findes dog studier som peger på, at kraniosakralterapi over tid, kan afhjælpe kolik hos spædbørn, hvis man er konsekvent med, at fortsætte behandlingerne, også selvom det ikke umiddelbart reducerer barnets kolik gener, efter de første behandlinger.

 

Faktum er, at selv behandlinger med kraniosakral terapi tager adskillige uger om, at hjælpe barnet. Og at barnet, indtil kolikken aftager, har behov for den mest optimale omsorg og støtte fra sine forældre.

 

Det kan være svært. Selv de mest robuste og rolige forældre, bliver pressede og udmattede, hvis deres elskede lille barn græder utrøsteligt og sover uroligt. Derfor er det vigtigt, at vide hvordan du bedst passer på dig selv, så du kan blive ved med, at være der for dit barn. Samtidig med at du hjælper dit barn på den mest omsorgsfulde måde. Du kan læse mere om metoden der hjælper dig og dit barn med kolik her. 

 

En ting er sikkert, din baby har brug for en rolig og omsorgsfuld støtte fra dig, når det er utilpas eller græder. Og der er meget man kan gøre for sin lille kolik baby.

 

Spædbørn fødes med en umodent nervesystem. Når de er utrøstelige og forpint af kolik-smerter, har de behov for et roligt nervesystem at læne sig ind i. Dvs. dit barn har behov for, at du er så rolig og afslappet som muligt. Det er klart at det kan være meget udfordrende, hvis man selv er presset.

 

Derfor er det som forældre, til en lille baby med kolik enormt vigtigt, også at have fokus på sig selv imens ens barn græder. Du kan lære meget mere om hvordan du skaber ro hos dig selv i Fertilitet & Familiedannelses gratis videokursus som guider dig igennem de ting du selv kan gå i gang med derhjemme.

 

Der kan være mange svære følelser der dukker op indeni, når man ikke kan trøste og hjælpe sit barn fri at dets kolik-ubehag. Følelserne kan stamme fra oplevelser du har haft i dit eget liv.

 

Hvis du mærker at du er meget udfordret, selvom du bruger metoden i kurset, kan du overveje at søge en-til-en guidning hvor du også for mulighed for, at bearbejde nogle af de ting du kæmper med, når dit barn græder.

 

Det er også vigtigt at være opmærksom på om dit barns gener skyldes refluks. Du kan læse mere om refluks lige her.