4 ting du skal have styr på, før du får dit første barn

Uanset hvem man er, så vil det altid være en af livets helt store udfordringer at blive ny forælder. Faktisk begynder udfordringerne allerede lang tid før det nye barn melder sin ankomst. Der er nemlig et utal af ting og sager der skal ordnes i forvejen, så alting kan være klart når den store dag melder sig. For én ting er sikkert; du har bestemt ikke lyst til at blive fanget med bukserne nede, når du endelig får din baby med dig hjem fra hospitalet. For at komme så godt i gang (så tidligt) som muligt, så vil vi her give dig 4 ting som du skal have styr på før du får dit første barn.

1. Indret boligen til din nye baby

Babyer har et helt naturligt talent, når det kommer til at overtage hver eneste centimeter i din bolig. Når dette så er sagt, så vil det altid være en god idé at udpege bestemte områder derhjemme , der er et 100% babyområde. F.eks. bør du altid afsætte plads til et skifteområde med et puslebord. Netop dette område vil i den første svære tid være et fokuspunkt for både din babys såvel som din hverdag. Udover skifteområdet, så vil din nye baby naturligvis også være bedst tjent med at have sit helt eget soveområde, så sørg endelig for at dit første barn kan nyde godt af dette lige fra første dag.

2. Få fyldt op i dine babyområder

Nu hvor du først har indrettet nogle specifikke babyzoner, så handler det nu om at få fyldt dem op med alle de rigtigt elementer til dit første barn. Her tænkes der naturligvis på alle de livsnødvendige ting og sager, som du som nybagt mor eller far kommer til at bruge hver eneste dag. få derfor købt rigeligt ind med bleer, vådservietter, bøvseklude, sutteflasker, sengetøj samt selvfølgelig alle de vigtigste babymøbler.

3. Find en god børnelæge

Næste skridt bør nu være at finde en god børnelæge til dit kommende første barn. Din babys læge vil nemlig komme til at spille en central rolle i dit barns liv, men såmænd også i dit. De fleste nye forældre vil nemlig stort altid have et væld af helbredsmæssige spørgsmål, som kun en læge kan besvare. Så sørg endelig for at finde en læge du føler du kan stole på, og så hernæst få tilføjet vedkommende til din kontaktliste så hurtigt som overhovedet muligt.

4. Tag dine prioriter op til overvejelse

Sidst men ikke mindst skal du tage dine nuværende prioriteter op til en grundig genovervejelse. Alting vil nemlig ændre sig for evigt, når der efter ni måneder kommer ny indbygger i husstanden; og dette betyder at du vil blive nødt til at give afkald på en hel del aktiviteter, som du tidligere tag ganske for givet. Vi anbefaler derfor at du laver en punktliste over dine prioriteter, så du kan bedømme hvilke aktiviteter du bestemt ikke kan leve foruden – og så selvfølgelig dem du godt kan stille på pause et stykke tid indtil dit første barn bliver en smule større.