4 tips: Sådan skaber du et sundt indeklima på børneværelset

Et godt indeklima er vigtigt for alle, men det kan være svært at sørge for, at indeklimaet er godt i alle rum i hele huset. Særligt børneværelset kan være en udfordring, og vil du være sikker på, at dit barn har et værelse, hvor det kan lege og sove uden at blive generet af et dårligt indeklima, så får du her 4 tips til et sundere indeklima på børneværelset.

1. Sørg for at holde en tilpas temperatur

Noget af det vigtigste, når du gerne vil have et godt indeklima, er, at du holder en tilpas temperatur, og det gælder sådan set hele huset såvel som børneværelset. Varm luft kan indeholde mere fugt end kold luft, og fugt kan gøre, at du kan finde ubehagelige overraskelser som skimmel på både vægge, gulve, lofte og vinduer. Skimmel kan give nogle rigtig ubehagelige symptomer som for eksempel svimmelhed, hovedpine, koncentrationsbesvær og meget andet, så hvis du vil sørge for at holde dit barn sundt og raskt, er en tilpas temperatur vejen frem.

2. Få luftet godt ud

En nem vej til et bedre indeklima er simpelthen bare at få luftet godt ud ind imellem. Lufter du ikke ud, kan der hobe sig masser af fugt op i værelset, og andelen af CO2 i luften vokser. For meget CO2 i luften kan også give symptomer som hovedpine og træthed, og det er derfor en god idé at få skiftet luften ud. Videncentret Bolius anbefaler, at du lufter ud tre gange om dagen med gennemtræk i omtrent 5-10 minutter ad gangen.

3. Find en måde at rense luften

Udover partikler af CO2 i luften kan støvpartikler og andet også forringe luftkvaliteten og dermed indeklimaet på børneværelset. Du kan derfor med fordel finde en måde at rense luften indendørs. Du kan selvfølgelig sørge for at gøre rent ofte eller bruge en luftrenser, men en luft til luft varmepumpe kan faktisk også hjælpe dig med at rense luften i børneværelset. Den er desuden også god til at sørge for, at der er en konstant temperatur i værelset.

4. Hold døren åben om natten

Holdes døren til børneværelset lukket om natten, vil al den CO2, som dit barn udånder, ophobe sig i luften. Dermed stiger andelen af CO2 i luften gennem hele natten, og luftkvaliteten bliver altså dårligere og dårligere. Men ifølge videncentret Bolius kan en åben dør sørge for, at luften bedre kan cirkulere, så luftkvaliteten forbliver på det samme gode niveau gennem hele natten.

Er du interesseret i et bedre indeklima på børneværelset, kan du overveje at investere i en luft til luft varmepumpe, der udover at bidrage til indeklimaet også kan hjælpe dig med at spare penge på varmeforbruget. Hos NovaSolar kan du finde et bredt udvalg af varmepumper til alle behov, og på hjemmesiden novasolar.dk kan du finde en løsning, der passer til dig. Vil du finde ud af, hvad NovaSolar kan gøre for indeklimaet på børneværelset, kan du finde ud af det lige her.