Hvad koster en baby i 2021? Få svaret i guiden her

Nu hvor støvet efterhånden har lagt sig over den første euforiske tid efter den positive graviditetsprøve, så vil de lykkelige tanker i dit hoved nu muligvis være blevet erstattet af en andre og langt mere stressende tanker angående de kommende udgifter. Og faktisk kan det være vanskeligt at finde ud af, hvad det rent faktisk koster at få en baby i 2021. Denne grundlæggende usikkerhed vil vi derfor gerne komme til livs med denne artikel, hvor vi vil forsøge at kaste lidt mere lys over hvad du skal forvente at skulle spendere på din nye baby.

1. Prisen på en baby pr. måned

Selvom der naturligvis ikke findes et magisk tal, når det kommer til prisen på en baby, så kan man dog alligevel godt tilnærme sig et gennemsnitstal. Og her kan man som groft udgangspunkt gå ud fra, at enhver baby vil komme til at koste dig et sted mellem 2000-3000 kroner om måneden – og især i den første tid. Det er med andre ord ikke ligefrem en billig affære at sætte et barn i verden – der dog alligevel er alle pengene værd. Når dette så er sagt, så har man jo heller ikke lyst til at spilde ens penge på ting man måske ikke har brug for. Vi anbefaler derfor at du sammensætter en baby tjekliste, så du kan være sikker på kun at investere i ting som din baby rent faktisk har brug for. Af denne grund får du her vores ultimative tjekliste, der ikke blot vil kunne gøre dig 100% forberedt når baby ankommer, men samtidigt også spare dig penge på unødvendige impulskøb.

2. Vores baby tjekliste

Når du for første gang begynder at Google søge efter babyudstyr til din baby, så anbefaler vi helt bestemt at du inkluderer de følgende ”must haves” på din baby tjekliste:

  • Babytøj. Uanset om du vælger at købe mærketøj, brugt tøj eller blot at arve babytøj fra venner eller familie, så skal du i hvert fald sørge for at anskaffe dig rigeligt med sparkedragter til den første tid.
  • Autostol til køreturen.
  • Puslebord og skiftepude: disse kan fås i alle prisklasser, så vælg et puslebord og pude der passer til dit budget.
  • Alt til puslebordet: her tænkes der på babyolie, blecreme, zinksalve, klude, et digitalt termometer og ikke mindst masser af vådservietter.
  • Bleer: masser af bleer. Dog bør du ikke forkøbe dig før du ved hvilken størrelse (og mærke), der passer bedst til netop din baby.
  • Baby badekar.
  • Sutter: køb et par forskellige modeller, og lad herefter din baby vælge sin favorit.
  • Barnevogn inklusive regnslag: barnevogne er ofte dyre, så også her bør du vælge barnevogn efter din pengepung. Og hvis pengene er små, så kunne du måske også overveje at købe en af de dyrere modeller brugt. På denne måde får du jo netop en god barnevogn til en mere overkommelig pris.
  • Dyne og sengetøj: invester i 2-3 sæt, så du altid har friskt sengetøj i skuffen.
  • Allergivenlige sutteflasker.