Baby legetøj: 4 gode ideer til legetøj til baby

Vi er alle sammen forskellige, og vi har derfor også alle sammen forskellig smag – og dette gælder naturligvis også det legetøj vi vælger til vores babyer. Det eneste de fleste af os har til fælles når det kommer til baby legetøj, er at naturligvis at det på den ene eller anden måde skal komme med indbygget pædagogik – altså at legetøjet skal lære barnet nogle grundlæggende evner. Når dette så er sagt, så kan det dog for rigtigt mange forældre stadig være vanskeligt at vælge det rigtige baby legetøj. Hvis du hører til denne gruppe, så kan du godt ånde lettet op. For her får du nemlig 4 gode idéer til legetøj til din baby.

1. Det muntre køkken

Legemad er en af de absolut bedste ting man kan give stort set enhver baby. De fleste babyer begynder nemlig overraskende tidligt at interessere sig for mad og madvarer – som de jo netop har et naturligt og intimt forhold til grundet deres daglige måltider. Legemad er også en glimrende måde for din baby at lære forskellige teksturer, former og farver bedre at kende – og ikke mindst udvide hans/hendes ordforråd, fantasi og motoriske evner. Og når det kommer til legemad, så anbefales det bestemt at springe plast madvarerne over, og i stedet vælge madvarer i træ. Babyer og unge børn har jo nemlig en tendens til at komme ting i munden.

2. Puslespil

Hvis der ikke er tale om en helt lille baby, så vil et simpelt puslespil være en fantastisk måde at lære barnet en masse nyttige evner. F.eks. vil din voksende baby kunne forbedre sin finmotorik, hånd/øje koordination og kognitive evner ved at sysle med et lille puslespil. Husk blot at vælge et puslespil , der passer til din babys alder. Der er jo ingen grund til at frustrere barnet med et alt for kompliceret puslespil, der i værste fald kan afskrække barnet fra yderligere puslespil.

3. Den lille musiker

At elske musik er en af de ting der gør os til mennesker, og babyer Elsker musik med et stort E. Så hvorfor ikke begynde deres musikalske uddannelse, så tidligt som overhovedet muligt med nogle musikinstrumenter. Musikinstrumenter giver nemlig pote på stort set alle områder, når det kommer til indlæring. De vil nemlig ikke blot træne din babys motoriske evner, hørelse og rytmiske evner, men oven i købet også forbedre deres sociale og kognitive evner. Eneste bagdel ved musikinstrumenter er dog, at det måske ikke lyder alt for kønt i begyndelsen – men man skal jo lære at kravle før man kan gå.

4. Modellervoks

Modellervoks er som baby legetøj noget af det bedste du kan give din baby, og er en fantastisk måde for dem at bruge deres sanser og få fingrene i nogle spændende og farverige teksturer. Modellervoks er desuden også glimrende til at udvikle din babys fantasi, idet de jo netop kan forme voksen til stort set alt mellem himmel og jord.

5. Fingermaling

Sidste bud på baby legetøj som du absolut bør have derhjemme er god gammeldags fingermaling, der på samme måde som modellervoks er fremragende til babyer. Så hvorfor ikke investere i nogle flotte børnesikre farver, når du alligevel er ude og shoppe modellervoks?