5 morgenmads forslag til 1 årige

Din lille baby er efterhånden ved at forvandle sig til et barn lige foran øjnene på dig. Og i takt med disse store udviklinger som du lige nu er vidne til, så vil du ikke mindst opdage en stor forandring i selve de ting dit 1-årige barn spiser. Men hvad nu hvis du stadig er en smule usikker på, hvad morgenmad til 1 årige rent faktisk er? Intet problem. For med de følgende 5 forslag til morgenmad til 1 årige vil du nemlig ikke blot bidrage til at give dit barn sunde spisevaner – du vil samtidigt også kunne servere noget lækkert på tallerkenen.

1. Grød i alle dens afskygninger

Som mor eller far til et 1-årigt barn, så kommer du ganske enkelt ikke udenom grøden. Det fantastiske ved grød er nemlig, hvor alsidig den rent faktisk er. Grød kan nemlig være stort set alt mellem himmel og jord – lige fra en dejlig varm grød om vinteren til en kølig portion tykmælks- eller ymergrød med havregryn. Du kan desuden komme lige præcis den frugt du vil i grøden, så dit barn kan få sit vitamin-, fiber- og mineralbehov dækket. Eneste tommelfingerregel er, at du sørger for at anvende bløde frugter såsom bananer eller kogte skrællede æbler til grøden. Dit barn skal jo nemlig være i stand til at kunne tygge og fordøje frugten.

2. Vafler/pandekager

Vafler eller pandekager er altid e sjov og velsmagende idé, og fungerer perfekt som morgenmad til 1 årige. Og det bedste ved det hele er, at de er rigtigt nemme og ikke mindst hurtige at lave. Server dem med f.eks. med friske blåbær ovenpå. Og hvis dit barn nu ikke kan lide blåbærene, så kunne du også prøve den altid stensikre banan i stedet. Et lille tip kunne også være at komme lidt jordnøddesmør på bananen – bare så dit barn kan få lidt ekstra protein i morgenmaden.

3. Avocado toast

Avocadoer er heldigvis ikke kun for voksne hipstere, men egner sig bestemt også til at pryde dit barns morgenmads tallerken. Avocado er nemlig en vaskeægte superfood, der vil kunne give dit barn en stor mængde sunde fedtstoffer og ikke mindst masser af nødvendige vitaminer. Vi anbefaler derfor at du serverer avocadoen på et stykke ristet brød om morgenen til dit barn. Avocado toast vil nemlig uden tvivl falde i dit barns smag, og er som morgenmad til 1 årige en klokkeklar favorit hos børn verden over – og helt sikkert også dit.

4. Fransk toast

Alle elsker fransk toast, så hvorfor skulle dit 1-årige barn ikke også gøre dette. Heldigvis er franske toasts rigtigt nemme at lave, og tager faktisk kun maks. 10 minutter fra røreskål til tallerken. Og det bedste ved det hele er, at dit barn med en fransk toast helt automatisk vil få lidt ekstra protein i kosten (via ægget, der er en central del af opskriften). Server eventuelt den franske toast med økologisk honning samt små stykker fersken ved siden af.

5. Tyk smoothie

Sidst men ikke mindst, så kunne du også komme dit barns yndlingsfrugt i blenderen og forvandle den til en lækker smoothie. Sørg blot for at din smoothie er relativt tyk, så dit barn kan spise den med en ske. Afslut ved at drysse lidt havregryn oven på. En helt afslutning på en lækker morgenmad til 1-årige.