5 tips når du skal rejse med 2-årige børn

Nu hvor meget af verden er åben for rejser igen, så er det lækkert at kunne tage af sted og have en dejlig rejse med hele familien. Men det kan også være en udfordring at finde ud af, hvordan du planlægger en rejse med 2 årig, da der kan være mange bekymringer ting, der på forhånd virker besværlige. Skal du rejse med 2 årig, så får du her 5 tips til at gøre turen lettere.

1. Skal I flyve, så husk underholdning

Mange børn på 2 år har enten ikke fløjet før, eller også kan de ikke huske det, og det kan derfor være en stor mundfuld at rejse med 2 årig, hvis turen indebærer en flyvetur. Det bedste tip til at klare flyveturen godt er at tage masser af underholdning med. På den måde kan tiden gå lidt hurtigere, og der er ikke så meget fokus på propper i ørerne, høje lyde eller mange mennesker.

2. Tal med børnene om turen

At rejse med 2 årig kan også være svært, især hvis barnet ikke ved, hvad der skal ske. Der er nemlig mange uvante situationer på sådan en tur, og hvis dit barn ikke ved, hvad der skal ske, kan det blive utrygt. Derfor er det en god idé, når du skal rejse med 2 årig, at du taler med dit barn/dine børn om, hvad der venter forude, så de forstår, hvad der skal ske, eller i det mindste ved, at du har styr på omgivelserne og oplevelserne.

3. Tag klapvogn med eller lej den ved destinationen

Små ben bliver hurtigt trætte, og det kan let ske, når du skal rejse med 2 årig. Vil du og resten af familien gerne ud og opleve en masse, skal I sørge for, at det ikke bliver en begrænsning at rejse med 2 årig, så resten af familien også får det ud af ferien, som de gerne vil have. Sørg derfor selv for at tage en klapvogn med, eller lej klapvognen ved jeres destination – det kan gøre det meget lettere at rejse med 2 årig.

4. Planlæg godt på forhånd

Når de voksne er rolige, er det meget lettere at gøre børnene rolige, og planlægning kan gøre meget på den front. Sørg derfor for at have lavet så meget planlægning som muligt hjemmefra, så det også bliver nemmere at fortælle barnet/børnene, hvad der skal ske undervejs. Det behøver selvfølgelig ikke være planlagt ned til mindste detalje, når du skal rejse med 2 årig, men en grov skitse er en god idé.

5. Hav legetøj eller andet med, der kan aflede opmærksomheden

Hvis alt andet fejler, så er det en god idé med en backup, og der kan legetøj og andet, der kan tage opmærksomheden være rigtig smart. Det kan jo være, at der opstår ventetid eller andet, hvor det bliver svært at holde fokus, og så er det rart at have sin yndlingsbamse, eller sjov børnebog eller andet, der kan redde dagen.