5 gode sanselege til 1-årige

Har du en baby, så er du sikkert allerede i færd med at vise den hele verden og bygge alle mulige erfaringer op med motorik, tale og alt muligt andet. Men nogle gange kan fantasien godt slippe op, og er du løbet tør for idéer til sanselig 1 årig, så får du her 5 idéer til gode sanselege, der passer til 1 årige børn.

1. Find blødt og farvet tøj frem

En rigtig nem måde at lave sanseleg 1 årig på, er ved at finde noget tøj frem fra skabet og lægge det i en bunke. Det blødeste og mest farvede tøj vil være det sjoveste at lægge ud, og så kan du lade din baby ligge i det og både mærke de forskellige tekstiler samt se på de flotte farver. Det er nemt og tager ikke lang tid hverken at finde frem eller rydde op igen.

2. Syng!

Det er enormt nemt bare at synge en sang, men det er også en rigtig god sanseleg 1 årig. For det er også vigtigt, at dit barn får lov at lytte til forskellige ting, og du kan eventuelt flytte dig lidt undervejs, så dit barn skal lytte i forskellige retninger, eller du kan skrue op og ned for styrken af din sang, så det ændrer sig lidt. Mangler du idéer til sange til denne sanseleg 1 årig, kan du for eksempel kigge i De Små Synger eller andre klassiske børnesangbøger.

3. Lav lyde med forskellige ting i hjemmet

Alt i hjemmet laver lyde, og er du ikke i humør til at synge, så kan du ty til denne sanseleg 1 årig i stedet. Du kan for eksempel bruge bagepapir til at lave knitrelyde, et bord til at lave lavmælte banke-/trommelyde, og du kan eventuelt også investere i et rytmeæg, en lille tamburin eller andet, der kan lave musik. Der kan du hurtigt få lang tid til at gå med dit barn, og I kan begge hygge jer med denne sanseleg 1 årig.

4. Lav maling ud af yoghurt og frugtfarve

Det er sjovt for alle at lege med maling, men særlig små børn har det med at putte det i munden, og der kan være alt muligt skadeligt i. Du kan dog stadig lave en sanseleg 1 årig, hvor dit barn får lov til at lege med farver helt ufarligt – og det er også nemt at vaske af igen. Du tager blot en yoghurt og noget frugtfarve og voila! Så har du din egen ufarlige maling.

5. Lav poser med forskellige teksturer og farver

En sidste god måde at lave sanseleg 1 årig er ved at tage en pose med genluk og fylde med for eksempel vand, olie eller begge dele samt ting i farver, der kan tåle fugt. Så lukker du posen, og så kan den klistres på barnestolen, en voksdug eller lignende, så den ikke flytter sig. Det giver dit barn mulighed for at gribe ud efter posen, klemme på den og opdage indholdet på mange forskellige måder.