Ferie med 1 årig: 5 gode idéer (+tips)

Ind imellem gør en god ferie rigtig godt for sjælen, og det kan også være en rigtig dejlig måde at få tid sammen med familien til at hygge og opleve ting sammen. Men med helt små børn kan ferie være en udfordring, især hvis du ikke ved, hvordan du skal gribe det an. Det behøver dog ikke være så besværligt, og her får du 5 gode idéer til at holde ferie med 1 årig.

1. Sørg for ikke at vælge et alt for varmt sted

Babyer klarer ikke voldsom varme særligt godt, så skal du på ferie med 1 årig, så er det en god idé at holde dig fra de allervarmeste steder. Det skal altså helst ikke være Sydspanien midt på sommeren eller lignende – det kan være en god idé at holde jer under mere tempererede himmelstrøg, og det kan jo også blive temmelig varmt i Danmark, resten af Skandinavien og andre lande i det nordlige Europa.

2. Hav masser af pauser med i planlægningen

Meget af livet er uforudsigeligt med en 1 årig, og særligt i helt nye situationer kan det blive svært at finde ud, hvordan det hele kommer til at gå. Skal du på ferie med 1 årig, kan det opstå masser af situationer, der ikke er til at forudse, og derfor er det en god idé at planlægge på forhånd, at der skal være masser af pauser. Det kan være madpauser, skiftepauser, drikkepauser eller bare afslapningspauser.

3. Tag altid godt med vand med

Alle bliver tørstige på et eller andet tidspunkt, og det gælder selvfølgelig også for dit lille barn. På ferie med 1 årig er det også rigtig vigtigt at huske at drikke rigeligt, så derfor skal der være vand tilgængeligt hele tiden. Sørg for at have det med i tasken, og hav eventuelt ekstra liggende i bilen, hvis I har den med på ferie.

4. Pak lette måltider

Du ved sikkert allerede, at et 1 årigt barn meget pludseligt kan blive sulten, og skal du på ferie med 1 årig, er det en god idé at have noget med, der er nemt at spise hurtigt. Køb bananer, figenstænger, smoothies og andre ting, der er let at have med i tasken, og som ikke kræver at blive opvarmet for at blive spist. Det kan redde humøret for hele familien og afværge katastrofer.

5. Er du på bilferie, så hav bilen pakket godt

Skal du på ferie med 1 årig i bil, så er det en rigtig god idé at få bilen pakket godt inden I tager afsted. For en ferie med 1 årig kræver en del grej, og sidder I pludselig i en bilkø, hvor det bliver nødvendigt at skifte ble, men alt grejet ligger i bagagerummet, så bliver det en lang ferie. Hav derfor ting med til alle situationer inde i bilen, så I altid er klar på alle situationer – både søvn, spisning, bleskift, leg og alt andet.