Aktiviteter for børn: 4 aktiviteter du kan lave hvor og når som helst

Som moderne travl forælder kan det oftest være lidt af en opgave hele tiden at finde på nye aktiviteter til dit barn. Vores børn er jo som bekendt ikke generte med at give os deres 100% ærlige mening – hvilket selvfølgelig blot er endnu en grund til at vi elsker dem så højt. Og denne ærlighed kommer f.eks. klart til udtryk, hvis der er et eller andet som de finder uinteressant eller direkte kedeligt – såsom de aktiviteter vi foreslår de kan lave. Derudover kræver mange aktiviteter jo også, at man investerer i dyrt udstyr – hvilket der muligvis ikke er plads til i budgettet. Som du nok kan se, så er det at finde aktiviteter for børn ikke altid det letteste i verden. Dog er der gode nyheder forude. For her får du nemlig 4 aktiviteter for børn, der kan udføres hvor som helst og ikke mindst når som helst.

1. Klassisk gemmeleg

Der er ingen grund til unødigt at komplicere dine aktiviteter for børn, så hvorfor ikke begynde med en altid sikker vinder. At lege gemmeleg med ungerne er nemlig altid en fremragende måde for dig og dine børn, at gøre jer mere bekendte med jeres omgivelser. Og det bedste ved det hele er, at denne simple leg kan udføres både indendørs og ikke mindst udendørs. Hvis muligt, så vil vi dog anbefale at i tager gemmelegen udendørs. På denne måde vil barnet jo nemlig komme i kontakt med en masse fremmede og spændende indtryk og steder, der blot vil give gemmelegen et ekstra løft i niveau.

2. Gætteleg med dyr

Når det kommer til aktiviteter for børn, så kunne i også prøve kræfter med denne sjove lille gætteleg. Denne simple leg kunne faktisk ikke være mere enkelt. Det eneste i skal gøre er bede en af deltagerne om at tænke på et bestemt dyr (eller måske et objekt eller en by hvis i skulle foretrække dette). Det vil nu være de andre deltageres opgave, at gætte hvilket dyr der tænkes på. Og husk, der må kun stilles ja/nej spørgsmål. Hvis man gætter rigtigt, så er det nu denne persons tur til at tænke på det næste dyr.

3. Gå i haven

Hvis i har hus med have, så vil det i denne coronatid være en helt oplagt idé at spendere lidt tid sammen i haven. Hvad med at anlægge jeres helt egen grøntsagsbed, hvor dit barn er med til at vælge de forskellige planter? Aktiviteter for børn kan jo i denne anderledes tid jo sagtens begrænses til matriklen derhjemme, så hvorfor ikke give jer selv nogle sjove timer sammen – der samtidigt også vil resultere i friske hjemmedyrkede grøntsager på middagsbordet?

4. Astronomi

Afslutningsvist, så byder nattehimlen her højt til nord på en masse muligheder for at lære dit barn noget om astronomi. Denne sjove aktivitet kræver dog at du investerer i et teleskop, men heldigvis kan du dog sagtens få et glimrende teleskop til overraskende få penge på nettet . Så hvorfor ikke forkæle dit barn med hans/hendes helt eget teleskop, så hele familien kan forundres over det fantastiske lysshow der opstår på skyfri nætter i Danmark?