Børn vil genre hjælpe med at brygge øl

Jeg har selv to drenge og når jeg fortæller jeg skal brygge øl ude i garagen, så er det første de siger at de gerne vil være med til det. Jeg ved egentlig ikke hvad det er som er så spændende omkring det, men jeg havde det på samme måde, da min far bryggede vin da jeg var lille. Der er et eller anden magisk ved at man står og rører forskellige ting sammen. Når man så er færdig og gæringen går i gang, så står der sådan en gærspand og ”prutter”  – Det er hyggeligt og noget man uden problemer kan inddrage ens børn i.

Hvad laver man når man brygger øl

Det er faktisk ikke fordi man laver så meget. Der er meget ventetid når man brygger øl, men det kan man jo passende udnytte til at lege lidt med sine børn. Jeg sætter altså mit øl over, og så spiller vi ellers en gang fodbold. Den første time mindst står der og passer sig selv, så der er ikke så meget man skal lave der. Når den time så er gået, så skal man lave lidt. Når man så skal lave noget, så skal man have malten op fra vandet. Det er lidt varmt så her skal man passe lidt på børnene. Det køler dog hurtigt af, og så skal malten i poser til affald eller også skal de på kompost hvis man har sådan en. Det skal mine drenge godt hygge sig lidt med. Det er ikke alt der finder vej til poserne men fordi vi står udenfor med det, så betyder det ikke så meget. Jeg plejer at slutte af med t feje alligevel. Nu skal det så koge sammen med humle og det skal tilsættes af flere forskellige omgange. Her skal de vejes humle af, holdes øje med tid og tilsættes. Det går mine drenge meget op i. Når humlekogningen er færdig, så skal det køles ned, og det er også noget de kan hjælpe med. Jeg plejer at gøre det første selv, for er det er kogende og derfor skal man passe lidt på. Det tager dog ikke lang tid inden det kun er håndvarmt, og der kan de uden problemer godt gøre det. Når det så er kølet helt af, så skal der tilsættes ølgær og siges en lille bøn. Det synes de er vild sjovt.

Jeg kan kun forestille mig når de bliver ældre og selv drikker øl. Deres venner kommer til at synes det er vild sejt at de kan brygge deres eget øl, så jeg er sikker på vi får mange besøg på det tidspunkt. Hvis du også tænker ølbrygning kunne være noget for dig og dine børn, så besøg siden https://brewlex.dk/ – Der findes du mange gode råd til hvordan du kommer i gang.