Dårlig søvn hos børn: Hvor mange børn sover dårligt og hvorfor?

Vidste du, at det anslås, at 1 ud af 5 børn har søvnbesvær? Dårlig søvn kan føre til en række problemer for børn, herunder dårlige resultater i skolen, humørsvingninger og opmærksomhedsproblemer. I dette indlæg vil vi undersøge årsagerne til dårlig søvn hos børn og diskutere nogle tips til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at få en god nats søvn!

 

Der er mange årsager til, at børn kan have svært ved at sove. En almindelig årsag er angst eller stress. Børn kan være bekymrede over skole, venner eller familieproblemer. Dårlig søvn kan også være forårsaget af medicinske tilstande som ADHD, autisme eller angstlidelser. Hvis dit barn har problemer med at sove, er det vigtigt at tale med sin læge for at udelukke underliggende medicinske forhold.

Det her skal du gøre

Der er et par enkle ting, du kan gøre for at hjælpe dit barn med at sove bedre.

 

  • Det kan være nyttigt at etablere en regelmæssig rutine ved sengetid. Det kan f.eks. være at læse sammen eller tage et bad før sengetid.

 

  • Det kan også hjælpe at undgå koffein og skærme før sengetid (ja, det betyder ikke flere iPads i sengen!).

 

  • Skabe en rolig atmosfære i dit barns soveværelse ved at holde lyset dæmpet og sørge for, at der ikke er nogen støjforstyrrelser.

 

  • Købe en tyngdedyne til børn til dit barn. Det kan være en god idé hvis dit barn har søvnbesvær, eller har svært ved at falde til ro om aftenen. En tyngdedyne vejer mellem 2-13 kg, og giver sansestimulerende tryk på kroppen, af personen som ligger med den. Mange mennesker siger at det føles, som at få et kram, når man ligger og sover med den.

 

Hvis dit barn stadig har svært ved at sove, bør du måske tale med hans eller hendes læge om andre muligheder, f.eks. medicin eller terapi. Dårlig søvn kan være et alvorligt problem, men der er måder at hjælpe dit barn med at få den hvile, det har brug for!

 

Med lidt hjælp kan de fleste børn overvinde dårlig søvn og få den hvile, de har brug for! Tak fordi du læste med.