Mad til baby 6-7 mdr: 3 yndlingsopskrifter

Din babys første erfaringer med fast føde er en af de helt store første oplevelser du vil dele med din evigt voksende baby. Så hvis du har en baby, der efterhånden har rundet det halve år, så kan du godt begynde så småt at vinke farvel til amningen, og byde fast føde velkommen i din babys lille mave. Dog skal du huske, at din baby på nuværende tidspunkt stadig har brug for din modermælk. At skifte til fast føde er nemlig en gradvis proces, som din babys mave skal vænne sig til. Men hvad indebærer mad til baby på 6 mdr. ellers? Læs videre her, hvor du kan finde lidt inspiration til din babys nye kost med disse 3 gode opskrifter.

1. Avocadomos

Den første opskrift til din babymad er en vaskeægte vinder, og kunne ikke være mere simpel at lave. Det eneste du skal bruge er nemlig blot en blender (eller blot en gaffel), et par friske avocadoer og en smule citronsaft – hvorefter det hele blandes sammen til en sund og velsmagende mos. Og det bedste ved det hele er, at avocadoer er en af de såkaldte ”Super Foods”, der udover at smage fantastisk , også er sprængfyldt med vitaminer og mineraler. Avocadoer er desuden også en fødevaregruppe, der kommer med lav risiko for at producere allergier hos din baby. De sundhedsmæssige fordele ved avocadomos er således til at tage og føle på.

2. Bananmos

Bananer er på samme måde som avocadoer en klokkeklar vinder, og er desuden en klokkeklar klassiker hos landets mange spædbørnsfamilier. Når det kommer opskrifter til mad til baby 6 på mdr., så vil du hurtigt opdage at din blender er din nye bedste ven. Der vil nemlig de næste par måneder stå mos på menuen – og her er modne bananer helt perfekte. Med denne super simple opskrift behøver du nemlig ikke andet end bananer, der som bekendt kommer med en lang række helbredsmæssige fordele med i pakken. Og så vil din baby næsten med garanti altid syntes om smagen, hvilket naturligvis altid er et kæmpe plus. Tilsæt eventuelt en smule kanel eller citron- eller appelsinsaft for at give mosen et lille ekstra kick. En hurtig og nem måde altid at give din baby et velsmagende måltid i en travl hverdag.

3. Abrikosmos med havregryn

Sidst men ikke mindst kan du også prøve kræfter med en lækker abrikosmos. Abrikoser er nemlig en frugt, som du altid kan finde på supermarkedets hylder. Og abrikosens milde smag gør den desuden også perfekt til en baby på 6 måneder, der jo netop er ved at vænne sig til et helt nyt kulinarisk univers. Og hvis du ønsker at give din mos lidt variation i forhold til de to andre retter på denne liste, så vil det bestemt ikke være en ringe idé at du blander lidt havregryn i din blanding. Dette vil nemlig ikke blot være en fremragende måde at introducere en anderledes tekstur i din babys mad. Havregrynet vil nemlig også komplimentere abrikosens sødlige smag på en fantastisk manér.