6 ting man skal huske, før man får et barn

At blive forælder er nok en af livets allerstørste øjeblikke, der selvfølgelig fylder de vordende forældre med forventningens glæde og ikke mindst søvnløse nætter. Der er jo som bekendt rigtigt meget forberedende arbejde, der skal klares inden storken ankommer med babyen. Hvis du på nuværende tidspunkt måske føler dig en smule overvældet når det kommer til at håndtere din graviditet, så bør du bestemt læse videre her. For her får du nemlig 6 ting som du absolut bør huske inden du endelig kan holde din baby i dine arme.

1. Motion

Inden du tilmelder dit nye baby til babysvømning, så bør du standse op og tage et kig på din egen krop – og nærmere betegnet om den er ordentligt forberedt til at håndtere din graviditet. Det kan i denne forbindelse kraftigt anbefales at du sørger for at dyrke rigeligt med motion under din graviditet. Blot en halv times spadseretur eller cykeltur vil nemlig hjælpe din krop med at komme igennem ikke blot graviditeten, men såmænd også selve fødslen.

2. Husk at du spiser for to

Selvom du måske holder mest af takeaway pizzaer og Hansen is, så bør du aldrig glemme at dit barn spiser hvad du spiser. Sørg derfor for at spise så sundt og varieret som overhovedet muligt. Din krop har nemlig brug for rigeligt med både proteiner, calcium og ikke mindst jern. På denne måde vil du nemlig give din kommende baby de allerbedste forudsætninger for at udvikle sig optimalt i din mave.

3. Tag folsyre som kosttilskud

Folsyre er for gravide hvad spinat er for Skipper Skræk. Folsyre spiller nemlig en afgørende rolle, når det kommer til forebygge de værste skader på fosteret. Det anbefales derfor at du får købt godt ind med folsyre i pilleform, så du altid er sikker på at din krop ikke mangler dette vigtige B-vitamin.

4. Få et lægetjek inden du bliver gravid

Hvis der er tale om en planlagt graviditet, så vil det være en rigtigt god idé at bestille et tjek hos din lokale læge. Din læge vil nemlig kunne rådgive dig om eventuelle skridt der skal tages, så dit helbred er i tiptop form inden den første morgenkvalme melder sig.

5. Bestil tid hos tandklinikken

Mens du alligevel har snakket dig varm med lægen, så bør du i samme omgang også få bestilt tid hos tandlægen. Dit foster vil nemlig på mange måder tære på din krop under graviditeten, og dette vil ikke mindst gå voldsomt ud over dine tænder og tandkød. Så det er selvfølgelig med at sørge for at dine tænder og tandkød er så sunde som overhovedet muligt. Regelmæssige tandlægebesøg kan bestemt hjælpe med at opnå dette.

6. Skær ned på stimulanserne

Sidst men ikke mindst, så bør du som gravid for så vidt muligt forsøge at eliminere de værste stimulanser fra din diæt. Her tænkes der selvfølgelig på tobak, alkohol og koffein. De to første bør fuldstændigt undgås under graviditeten, hvorimod du blot bør skære kraftigt ned på dit indtag af koffein – og måske blot holde dig til en enkelt kop morgenkaffe.