At blive forældre: Dette skal du forvente

Hvis i som vordende forælder naturligt nok går og bærer rundt på en masse bekymringer og stress mht. at blive forældre, så kan vi allerede nu godt berolige dig. I vil nemlig helt sikkert bestå prøven. For selvom i måske ikke lige tror det, så har også i et helt naturligt talent for at tage jer ordentligt af jeres kommende baby. Hvis i ikke på trods af dette stadig ikke helt er sikre på hvad i skal forvente jer, så skal i da bare læse videre her. For her får i nemlig 6 ting som i absolut skal forvente jer som nye forældre.

1. Jeres forældre vil blive set i et helt andet lys

Der findes ikke meget der kan ændre på vores syn på vores egne forældre, som selv at blive forældre. Man vil nemlig lynhurtigt udvikle en helt ny værdsættelse af alt det, som i med tiden har udsat dem for. Bliv derfor ikke overrasket, hvis i mere end én gang har jeres forældre i telefonen for at takke dem for al deres hårde arbejde.

2. Jeres sociale liv vil ændre sig

Vores sociale liv er en af de allerførste ting der forsvinder, når man lige har fået en baby. Der er nemlgi ganske enkelt ikke tid til at mødes med vennerne så ofte som før. En ny baby kræver nemlig rigtig meget blod, sved og tårer; og når man så endelig har et øjeblik til sig selv, så vil man typisk have mest lyst til at snuppe sig en hårdt tiltrængt lur.

3. Søvnmangel

Uanset om jeres nye baby sover som en sten om natten eller vågner hvert andet øjeblik, så skal i højst sandsynligt forberede jer på en god portion søvnmangel. Dog kan længere perioder med for lidt søvn være farligt for helbredet. I skal derfor for så vidt muligt forsøge at klemme lidt ekstra søvn ind, hvis overhovedet muligt.

4. Fjernsyn vil aldrig mere være det samme

Som ny forældre kan i lige så godt begynde at vænne jer til nogle helt nye fjernsynsprogrammer til at dække underholdningen. I vil nemlig i løbet af forbløffende kort tid blive eksperter i børnefjernsyn, og måske knap så meget i ”Game of Thrones”.

5. Man skal altid være et skridt foran

Som forældre handler det desuden altid om at være et skridt foran, når det kommer til jeres barns fysiske udvikling. Og intet sted kommer dette tydeligere til udtryk end, når der skal købes tøj ind. Babyer vokser nemlig med lynets hast, og det tøj der passede i dag vil være alt for småt i morgen. I bør derfor altid købe rigeligt med babytøj i større størrelser, så i altid kommer jeres babys vokseværk i forkøbet.

6. Glem alt om jeres nøje tilrettelagte planer

Sidst men ikke mindst, så skal i ikke blive frustrerede, hvis jeres nøje tilrettelagte planer ikke overholdes. For hvis der er én ting man som forælder lærer, så er det at være fleksibel og klar til at omstille sig med et øjebliks varsel.