Babymad: Få svar på hvilket babymad og hvornår

Er du for nyligt blevet forælder for første gang, og er du i tvivl om, hvornår dit barn egentlig skal begynde med at spise babymad, eller hvad for noget babymad du og din partner skal vælge til jeres barn, så er du kommet til det rette sted. Her får du nemlig svar på begge ting, så du kan begynde at give babymad med ro i maven.

Fortsæt med at amme barnet til en vis alder

Ifølge Sundhedsstyrelsen er det anbefalelsesværdigt at blive ved med at amme dit barn eller give modermælkserstatning til det er 6 måneder gammelt. Men allerede fra 4 måneders alderen kan du opleve, at dit barn ikke bliver mæt af modermælk, og her kan du så begynde at give babymad med ske til dit barn. Dit barn har nemlig på dette tidspunkt udviklet evnen til at skubbe tungen frem og tilbage, og på den måde kan det spise skemad.

Omkring de 4-6 måneder kan du altså begynde at introducere dit barn for babymad på ske. Ifølge Sundhedsguiden vil du på dette tidspunkt opleve, at dit barn begynder at følge din mad med øjnene, og på den måde ved du, at dit barn er begyndt at interessere sig for din mad også.

Start med grød

Noget af det, der kan være svært, når du skal begynde at introducere babymad for dit barn, er at vide, hvad for noget babymad, du skal give. Da dit barn kan bevæge tungen frem og tilbage i denne periode, kan du roligt give det babymad i form af skemad. Ifølge Sundhedsguiden er et godt udgangspunkt grød, fordi det er baseret på mælk, og fordi smagen minder dit barn om modermælken, så det kommer til at virke velkendt og ikke alt for fremmed.

Du kan også sagtens give dit barn for eksempel kartoffelmos eller frugtgrød lavet på forskellige frugter. Du kan lave rigtig meget babymad selv, og internettet bugner af opskrifter på forskellige typer grød og mos, som er nemt for din baby at spise. Sundhedsstyrelsen har en række anbefalinger til, hvornår du bør introducere dit barn for forskellige typer mad, og det er en god idé at læse op på det, inden du kaster dig ud i at give dit barn babymad.

Supplér med færdigt babymad

Selvom det langt henad vejen er rarest at lave babymad selv, fordi du da ved, hvad der er af ingredienser i den babymad, du giver til dit barn. Men som småbørnsforælder kan det være svært at få tiden og energien til at lave alt fra bunden selv, og derfor kan du også sagtens købe babymad. Det er vigtigt, at dit barn spiser varieret, og derfor kan der sagtens indgå færdiglavet babymad i dit barns kost. Der er rigtig høje krav til, hvad babymad må indeholde i dag, så du kan være sikker på, at dit barn ikke får noget, det ikke kan tåle eller som er decideret farligt. Men husk altid at kigge på ingredienserne og energitætheden, så du er sikker på at få noget for pengene.