Børne størrelser: Din guide til at finde den rette størrelse

En af de bedste ting ved at købe børnetøj på nettet er naturligvis, hvor nemt det hele rent faktisk er. Fra bestilling til levering, det hele sker i dag direkte fra lænestolen. Når dette så er sagt, så har online tøjkøb til børn én kæmpestor bagdel i sammenligning med et besøg i en fysisk butik – og her tænkes der naturligvis på at finde de rigtige børne størrelser. Netop af denne grund anbefaler vi at du læser videre her. For her får du nemlig en lynhurtig og ikke mindst praktisk guide, der vil gøre det langt nemmere at finde den helt perfekte størrelse i tøj til dit barn.

1. Tag målebåndet i brug

Når det kommer til at vælge de rigtige børne størrelser på nettet, så kan man heldigvis bruge det samme kneb som når man køber online tøj til voksne. Det handler nemlig om at tage det gode gamle målebånd ud af skuffen, og så måle dit barns bryst, mave, ben eller hoved – alt efter om der skal købes ny sweater, bukser eller f.eks. hue. Når du så kender dit barns præcise mål, så skal du nu tage et kig på den pågældende webshops størrelsesskema, så du kan finde de rigtige børne størrelser. Dog skal det siges, at det desværre ikke er alle online tøjbutikker der har deres eget størrelsesskema. Hvis dette er tilfældet, så er der heldigvis hjælp at hente her. Du kan nemlig blot se naturebaby.dk’s skema her.

2. Sådan måler du dit barn derhjemme

Når dette så er sagt, så føler rigtigt mange forældre sig dog stadig en smule rådvilde, når de skal måle børne størrelser. Dog er det slet ikke så vanskeligt, som man måske tror. Det handler nemlig blot om at måle de følgende kropsdele separat.

3. Højden

Mål dit barfodede barn fra hælen til toppen af hans/hendes hoved med et målebånd. Du kan eventuelt også lave et lille blyantsmærke på dørkarmenet, der markerer barnets højde – og så måle derfra og ned til gulvet.

4. Halsen

Kom målebåndet omkring barnets hals med to fingre placeret nedenunder, så du er sikker på at tøjet ikke vil stramme.

5. Brystet

Kom målebåndet omkring barnets bryst. Læg for en sikkerheds skyld ca. 1-2 centimeter til målet. Børn vokser jo nemlig med lynets hast, så det er altid en god idé at lægge lidt ekstra til ens børne størrelser.

6. Taljen

Hvis der skal måles talje, så skal du nu sørge for at placere målebåndet lige over hofterne for at få den præcise størrelse. Hold desuden ikke målebåndet for stramt, så du er sikker på at barnet får en behagelig pasform.

7. Hofterne

Lad barnet stå med samlede ben, og kom nu målebåndet omkring den bredeste del af hans/hendes hofter.

8. Benene

Når du til sidst skal måle dit barns ben til bukser, så skal du måle benet fra den øverste del af låret til der, hvor du ønsker bukserne skal slutte. Sørg for at barnet beholder sine sko på. Dette vil nemlig gøre det langt nemmere at se hvor bukserne bør slutte.