Gode råd når din 2-årige skal til at være storebror

At blive storebror som 2 årig er altid en væsentlig (og til tider traumatisk) begivenhed i en lille drengs liv. Det handler derfor om at gøre overgangen fra enebarn til storebror så smertefri som overhovedet muligt. Derfor får du her 5 tips, som vil lette denne proces ganske markant.

1. Hold på hemmeligheden

2-årige børn har som bekendt ikke en fuldt udviklet tidsfornemmelse, og har af denne grund ofte rigtigt vanskeligt ved at være tålmodige og vente på noget. Vi anbefaler derfor at du venter til efter 2-3 måneder efter den positive graviditetsprøve med at fortælle sønnike om den snarlige familieforøgelse. På denne måde kan du allerede nu gøre meget for at formindske forventningens glæde og nervøsitet forbundet med at blive storebror som 2 årig.

2. Gør ham til en del af graviditeten

2-årige børn er helt naturlig visuelt indrettet, så hvorfor ikke gøre din 2-årige dreng del af graviditeten ved at vis ham billeder af det voksende foster? Sørg lidt senere desuden også for at lade ham mærke barnet sparke og bevæge sig inde i din mave. Du kunne også prøve at inkludere ham på andre måder – f.eks. ved at lade ham vælge tøj til lillesøster eller måske endda lade ham vælge hendes navn.

3. Undlad store ændringer i din drengs rutine

Med ankomsten af en lillesøster, så vil der såmænd være rigeligt med forandringer i din drengs liv. Sørg derfor for ikke at introducere alt for mange store rutineændringer i hans liv i løbet af graviditeten. Du bør derfor f.eks .ikke tage hans flaske fra ham før han har vænnet sig til den nye babys tilstedeværelse – og ikke ændre i hans børneværelse før det absolut er nødvendig. At blive storebror som 2 årig er nemlig ikke nemt, så giv ham derfor ikke yderligere grunde til at blive nervøs.

4. Fortæl ham hvad der vil ske

Det er desuden også rigtigt vigtigt, a du altid sørger for at fortælle storebror om alt det der vil komme til at ske i løbet af graviditeten. Fortæl ham derfor hvornår du regner med at skulle på sygehus, hvem der skal passe ham imens og ikke mindst at du vil vende tilbage igen efter et par dage. Dette vil nemlig være med til at give ham en langt større grad af tryghed under denne ofte vanskelige proces.

5. Sørg for alenetid med ham

Afslutningsvist, så vil en ny lillesøster i den første tid rigtigt ofte ende med at al fokus vil blive placeret i hendes retning. Sørg dog også for at give din dreng lidt ekstra opmærksomhed – især i den første tid efter fødslen, men bestemt også under graviditeten. Afsæt derfor masser af alentid sammen med ham, og lav noget sjovt sammen. Og når lillesøster endelig er kommet til verden, så anbefales det at få mormor til at agere babysitter med jævne mellemrum, så du og knægten kan få lidt hårdt tiltrængt alenetid sammen. Denne tid sammen med dig vil nemlig være absolut guld værd for din dreng, og vil være med til at gøre overgangen langt nemmere for ham.