Grød til baby: Hvornår og hvorfor?

Har du en nyfødt baby, så går du sikkert allerede nu og tænker på, hvornår det er tid til andet end amning eller flaske, og du har sikkert også hørt om forskellige former for grød til baby, som du er ivrig efter at komme i gang med. Men din baby skal være klar til grød, selvom der er mange gode grunde til at give din baby grød. Derfor får du her svaret på, hvornår du skal give dit barn grød og hvorfor.

Din baby er klar til grød omkring 4-månedersalderen

Det første stykke tid i din babys liv, er dens krop kun gearet til at modtage mælk fra dig eller modermælkserstatning, hvis det er nødvendigt. Og det er også Sundhedsstyrelsens anbefaling, at du ammer som minimum indtil barnet er 6 måneder og gerne længere. Men allerede når dit barn er omkring 4 måneder gammelt, vil det begynde at være klar til at tage imod fast føde, og det anbefales, at du introducerer fast føde for dit barn, senest når det er 6 måneder gammelt. Alle børn er forskellige, så der er nogle tegn, du kan kigge efter, når du skal bedømme, om lige præcis din baby er klar til grød. For eksempel er det et tegn på, at din baby er klar til grød, når den selv kan holde hovedet og viser interesse for det mad, der er på bordet. Din baby skal også gerne selv ville række ud efter maden, sidde selv med støtte og kunne læne hovedet forover. Og så er det også en rigtig god ting, hvis din baby selv kan sige fra, når du giver det for eksempel grød, og det kan ske ved, at din baby flytter hovedet fra maden eller lignende.

Grød er en god kilde til kostfibre

Grød er en rigtig god måde at introducere fast føde til din baby, fordi det er let at indtage og det skal ikke tygges. Men den største grund til, at grød er godt for din baby, er, at grød ofte laves af korn, grøntsager og andet, der indeholder masser af gode kostfibre. Kostfibre er godt for fordøjelsessystemet, fordi det er med til at holde tarmene i gang, og det er rigtig sundt for din baby. Samtidig får dit barn også masser af god energi og næringsstoffer fra grød, som det kan bruge til den store udvikling, det allerede er i gang med.

Lav selv grød til baby

Vil du gerne give din baby grød, så er der masser af færdige muligheder i supermarkedet, der er rigtig smart, hvis du ikke har hverken tid eller overskud til at lave grøden selv (og det er selvfølgelig helt okay). Men du kan i langt de fleste tilfælde selv lave grød rigtig nemt – du kan for eksempel lave en havregrød med gulerodssaft, der ikke tager lang tid at lave, eller du kan lave risgrød af rismel, vand, en smule fedtstof og modermælk/modermælkserstatning. Husk, at du sagtens kan lave store portioner, så der er til mange måltider.