Hvad er et baby shower? Alt du skal vide

Har du selv været med til et baby shower, eller skal du til at planlægge et uden helt at vide, hvorfor man holder et baby shower, og hvad det helt præcist går ud på? Vi guider dig her til, hvad et baby shower er, hvad det handler om, og hvordan du kan holde det.

Baby shower er en amerikansk tradition

Der er efterhånden mange amerikanske traditioner, der er sivet ind i de danske, og de fleste af os har accepteret, at vi ikke slipper af med for eksempel Valentine’s Day og Halloween. I den kategori falder også et baby shower, da det er en amerikansk tradition, som nogle har besluttet sig for at indføre i Danmark. Nu er der rigtig mange, der afholder et baby shower for kommende mødre, så de kan få en hyggelig dag med deres nærmeste.

”Shower” skal i denne forbindelse ikke forstås som et brusebad, men som at blive overøst med gaver. Det er nemlig en stor del af et baby shower, at der gives gaver til den kommende mor og i særdeleshed den lille ny, der snart melder sin ankomst. Derudover pynter man ofte op i et tema, der relaterer sig til, at der snart kommer et nyt menneske til verden, og mange vælger at gøre det i enten lyseblå eller lyserød, så det passer til kønnet på den nyfødte, men man kan jo vælge at gøre det, så det passer til, hvad den kommende mor godt kan lide. Det er typisk den kommende mors veninder, der står for at afholde et baby shower.

Forkæl den kommende mor til et baby shower

Selvom der gerne gives masser af gaver til den lille ny til et baby shower, så handler det også rigtig meget om at forkæle den kommende mor. For når et baby shower holdes, er den kommende mor ofte så langt henne i graviditeten, at hun er besværet af sin mave, og hun bliver nok også hurtigt udmattet. Derfor fortjener hun også lidt forkælelse, så hun kan føle sig godt tilpas. Til et baby shower er det derfor en god idé at give den kommende mor noget, som hun kan pleje sig selv med – for eksempel en lækker creme, et gavekort til gravidmassage eller noget helt andet, som du ved, hun bliver glad for. Husk også en god kage, for eksempel den kommende mors yndlingskage.

Find på sjove aktiviteter, der passer til et baby shower

Til et baby shower skal der også være hyggelige aktiviteter, og det kan være alskens sjove lege, som I har lyst til at lave. Nogle smelter for eksempel chokolade i bleer, så det ligner… ja, det ved du helt sikkert godt, og så gælder det om at gætte, hvilken type chokolade det er. Men I kan også købe bleer og skiftes til at skrive sjove eller søde beskeder på, tippe fødselsdag og -tidspunkt eller lave en quiz om den kommende mor eller noget helt andet, som I synes kunne var sjovt.