Hvad hedder danske børn mest? Få statistikkerne

Skal du til at have barn, eller er du bare nysgerrig på, hvad flest danske børn hedder? Hvert år laves der en opgørelse over, hvor mange danske børn, der er blevet kaldt hvad, og i år er ingen undtagelse. Derfor kan du her blive klogere på, hvor mange danske børn, der har fået hvilke navne.

De meste populære drengenavne er Alfred og Noah

I mange år var det navnet William, der toppede listerne over de mest populære børnenavne, men William har måttet vige pladsen for nogle nye navne, og navnet William er faktisk helt nede på en femteplads nu. William passeres på listen af navne som Karl, der ligger på en fjerdeplads og Oscar, der ligger på en tredjeplads. Begge navne kan skrives med enten k eller c, men de andre stavemåder er slet ikke på listen. På en andenplads ligger navnet Noah, mens det er Alfred, der er det mest populære navn, sidst der er blevet lavet en opgørelse. Faktisk skal vi kun tilbage til 2019, hvor William lå på en førsteplads, mens Noah lå på en fjerdeplads og Alfred lå på en andenplads. Det er altså meget de samme navne, der ligger og kæmper om at være det mest populære drengenavn.

Mange piger kaldes Alma og Clara

For pigernes vedkommende, har det i mange år været Emma, der har været det mest populære pigenavn, men det har ikke været ligeså konsekvent som for William hos drengene. Men i den seneste opgørelse må Emma vige pladsen for andre navne, for navnet Emma er nemlig rykket ned på en fjerdeplads. På en tredjeplads er det nu navnet Agnes, der har taget over, mens det på en andenplads er Clara, der tager over. Førstepladsen indtages af navnet Alma, der også har været populært over en årrække. Navnet Ida har i mange år også været populært, men det er nu rykket helt ned på en 17. plads, selvom det for bare få år siden faktisk toppede listen. Der skal altså ikke gå lang tid, før et ellers meget populært navn rykker nedad på listen og må vige pladsen for andre navne. Vil du selv se listen, kan du se statistikkerne her.

Det er gammeldags navne, der er på mode igen

Når navnemoden skifter så meget, handler det om, at der er mange, der lader sig inspirere af, hvad der foregår ude i verden, når de skal vælge navne til deres børn. For eksempel er der mange par, der navngiver deres børn efter karakterer i TV-serier eller kendisser, som de godt kan lide. Derudover er der selvfølgelig også mange, der fravælger navne, fordi de har en kedelig historisk betydning. Studier viser, at der går ca. 100 år fra, at et navn bliver umoderne til, at der igen er forældre, der begynder at bruge dem. Rigtig mange nye forældre vælger at se i deres families gamle navne og lader sig for eksempel inspirere af deres oldeforældre, og det er måske forklaringen på, at der går 100 år til et navn bliver populært igen.