Hvilken cykelhjelm skal du vælge til dit barn?

Når dit barn skal ud at cykle – alene eller sammen med dig – er det vigtigt at de have cykelhjelm på. Hjelmen beskytter dem mod skader, hvis uheldet er ude. Der findes mange forskellige cykelhjelme på markedet, og det kan være svært at vælge den rette. I denne artikel vil vi give dig et par råd om, hvilken cykelhjelm børn gerne vil have.

Hvilken cykelhjelm vil dit barn helst have?

Når du skal vælge cykelhjelm til dit barn, er det vigtigt at finde den helt rigtige model. Alfa og Omega er selvfølgelig, at hjelmen sidder korrekt, så den kan beskytte ordentligt. Men der er større sandsynlighed for, at dit barn vil bruge cykelhjelmen, hvis den har det rigtige udseende. Vælg en hjelm i et design, der passer til barnets alder og personlighed.

 

De fleste børn synes, at en cykelhjelm med et farvestrålende mønster er rigtig sjov – når de er små. Når de begynder at nærme sig teenage-alderen, vil de typisk foretrække en cykelhjelm, der er så diskret som overhovedet muligt. Er du den heldige indehaver af en teenager, der bare IKKE synes, cykelhjelme er cool, kan en skaterhjelm måske være et godt kompromis. Lad meget gerne dit barn (uanset alder) være med til at bestemme, hvordan hjelmen skal se ud.

Hvilken størrelse cykelhjelm skal dit barn have?

Det er meget vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse, når du køber cykelhjelm til børn. Mål omkredsen af barnets hoved for at få en idé om, hvilken størrelse du skal vælge. De fleste moderne cykelhjelme (til børn såvel som voksne) har en justerbar nakkerem, så hjelmen kan tilpasses hovedets størrelse. Hjelmen skal sidde fast på hovedet, men den må endelig ikke stramme. Det er altid en god idé at prøve cykelhjelmen på hjemme, så I har god tid til at indstille alle remme og se, om hjelmen sidder korrekt.