Hvornår sover børn igennem? Få en indikator her

Det er selvfølgelig helt naturligt, at man som nybagt forælder ikke kan få nok af ens nye lille baby – og dette gælder ikke mindst for alle de mange milepæle, som selvfølgelig skal fejres og deles på behørig vis. Når dette så er sagt, så findes der dog én ting som de fleste nye forældre sagtens kan leve foruden. Her tænkes der naturligvis på den manglende søvn, som på godt og ondt er en fast bestanddel af mange nye forældres hverdag. Men hvornår vil din baby så begynde at sove igennem om natten? Læs videre her, og bliv lidt klogere.

1. Hvad betyder det at sove igennem?

Det vil nok som det allerførste være en god idé, at komme med en hurtig definition på selve begrebet at sove igennem. For hvad dækker dette begreb egentligt over? Som tommelfingerregel kan det derfor siges, at hvis et barn (eller voksen) sover uafbrudt i 6-9 timer, så er der har vedkommende sovet igennem. Så hvis du har et barn der sover de gyldne 6-9 timer, så har du derfor også et barn der sover igennem. Husk dog at en typisk baby ofte vil vågne op i løbet af natten for at blive ammet eller få flaske, og derefter prompte falde i søvn igen. Dette betyder dog intet for din babys søvn, hvis bare der er tale om tilstrækkeligt med timer hver eneste nat. Det er dog nok en anden historie for dig desværre.

2. Der findes ingen gylden regel

Vi kan lige så godt sige det som det er. Når det kommer til at garantere et præcist tidspunkt på hvornår din baby langt om længe vil sove en hel nat helt uden opvågninger, så er dette desværre ikke muligt. Dette vil nemlig afhænge 100% af det pågældende barn. Nogle babyer vil nemlig allerede fra 6 måneder ikke længere vågne op om natten, hvorimod andre kan tage op til et helt år før de mestrer søvnens kunst til fulde. Babyers søvnmønstre er nemlig notorisk sporadiske, så det vil på godt og ondt være lidt af et roulettespil om lige netop din baby vil sove igennem hurtigere eller langsommere end din nabos baby. Så bare fordi naboens baby sover som en sten, så er dette bestemt ikke ensbetydende med at din baby vil gøre det samme.

3. De første 3 måneder er typisk de vanskeligste

Enhver graviditet er som bekendt inddelt i tre trimestre. Når dette så er sagt, så kan man måske lidt drilsk sige, at du godt kan regne med et fjerde trimester efter din baby er blevet født. Dette fjerde trimester dækker nemlig over de første 3 måneder af din babys liv, hvor han/hun vænner sig til livet uden for din mave. Dette store sceneskift kan nemlig godt virke temmelig forvirrende for mange babyer, hvilket desværre ofte betyder at de vil vågne adskillige gange i løbet af en nat – ikke mindst for at spise. Af denne grund er de første 3 måneder typisk også de mest vanskelige for alle de involverede parter. Heldigvis vil langt de fleste babyer dog hurtigt vænne sig til de nye omgivelser, og fra 3 måneder vil din baby begynde at sove i længere tid ad gangen.